22 February 2012

harimau malaya vs jepun

harimau da kene goreng kat utraman!! yeah... haha... xpe... aq ttp sokong harimau malaya.... byk lg harimau kat hutan uh yg belum kua... keh3x... hampa ~~



xnak gtau kputusan huhu..

LeLaki?? $amE Jerrrr~

hye guyzz.. sehat sume?ok..arini mrs eid yang akan post entry ni..haha... berdebar la pulak kn...
just nk ckp tentng lelaki..grrr...mr. eid ni blagak sgt..ckp lelaki terrorrrr masak? yeke?bukti mmg la chef wan tu pndy masak tp mr. eid?pndy ke msk?hahaha...

actly nk cyte sal mr. eid..ad kne mgena la ngn laki kn?npe laki ske ktuk pmpuan?ckp pmpuan byk maintenance la..mcm2 kn??tp sbnanyer dlm mse y sme, lelaki ni pn sme je..cme dye xsedar je kn....yela..ckp pmpuan ni mgabeskn duit je..bli handbag, kasut, tdung, baju, sluar, kain dan segala aksesori.. da lumrah la kn?lau kite ni xcntk, tau lak mgutuk..tp lau kite beli brg utk cntk, mrh lak...ckp mcm2..mhl la...itu la..ini la...aduh2...pning kn?so lelaki, jgn la mrh2 lau pmpuan ni byk maintenance nyer yerr.....hehe...

ermm ag 1, grrr...sangap tu perkara bese kn?nk tau x, mr.eid ckp org pmpuan sangap cm badak..amboi2 dye...ske3 je kn?lau pmpuan sangap cm badak, lelaki lak???alaaa...nk sangap wtpe nk cover kn..hipokrit tuh....xbgus2..

haaa...y ni best...tabiat lelaki sblm tdo..msti ad y xnk ngaku kn lau mrs. eid ckp ni..hehe...
ehem2.. firstly sblm tdo msti akan cium2 bntl ucuk kn?pastu ngences(air liur basi)..wt peta malaysia la konon...hehe...n ag 1, ske selubung dlm slimut n pastu kentut kuat2 n biar 1 slimut tu bau...hhaha..pastu cium sndri bau kntut tu...=P
(sy ckp berdasarkn pgalaman mr.eid)

ermm asenye xde pe kot nk ckp..lau ad ag, t mrs.eid smbung ye..da mlm ni..selamat malam u all...

::SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG::


Psst: jgn mara ye mr.eid...mrs.eid cuma terima cabaran je...=P

20 February 2012

blog dilanda gempa bumi.

assalamualaikum dan salam salam sejahtera.saya selaku penerbit blog cinta cintun ini dengan dukacitanya ingin melaporkan satu berita sedih.tepat jam 6petang td blog ini telah dilanda satu gempa bumi yang sangat dasyat.seperti yang anda sedia maklum dahulunya blog ini sangat cantik.putih bersih tetapi entah bagaimana pada petang tadi ribut melanda.itulah sebabnya struktur blog ini tunggang terbalik,selekeh,serabai pon ade.

oleh itu,kerja2 pembaikpulih dan pembikinan semula blog ini akan dilakukan secepat mungkin atau.eerrrr tidak.kerana penerbit sangat bz.

eh cam poyo lak entry kali nie k lah.babi ..eh silap..babai hehe..maap.k lah babai jom tgk cyte jackie chan malam nie..besst!!

nak blah!.sakit hati blog macam #^%$#..


19 February 2012

lagi banyak persoalan berbanding jawapan..

akhirnya awan mendung itu berarak pergi meninggalkan aku..hmmm.knp hidup mesti macam nie...





Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikkan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua
Hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah

.......patah seribu

18 February 2012

Percayalah lelaki terror masak!

percayalah...

• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.
• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…
• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.
• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,sambil isap rokok plak…
• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…
• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.
• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…
• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…
Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada
kaum lelaki.



so jika anda anda dan anda percaya..klik button share dan tweet banyak2 kali..mekasih..:)

Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan"


Dah bace tajuk kt atas nie?agak2 t ley pengsan x hehe..lau nk tau jom sama2 join segmen nie.syarat ye senang je..

so anda bila lg??

17 February 2012

perempuan cantik banyak maintenance

wahh..hot topic!ermm yeke sahih title itu?ermmm..bagi saya la kan................................................................................................................................................................


















tetibe ase malas lak nk type haha..nnt lah.jgn mare oke kawan2..t sy sambung..nyte..

06 February 2012

ape kejadahnye cinta nie?

semua makhluk mmpunyai rasa cinta,so dengan rasa sukahati saat nie saya nk berbicara tentang cinta.oke cinta nie sbnrnya ape rasa dye ek?manis macam gula-gula ferrero roshe ke..pahit macam peria katak ke or rasa macam makan cokelet haks?

pastinya yang pernah bercinta jek yang tau kan kan kan..hehe..

so saya sbagai seorang bro kt cni nk share la sikit gn korang tande2 korang jatuh cinta..pengalaman mengajar kita kn hikhikhik...

==> memang dah xad muka len yang terbayang kat pale hotak korang melainkan orang yg telah korang jatuh cinta.
==>tengah makan pikir pasal dia,tgk tv pkir pasal dye,tengah drive pikir pasal dye sampaikn kadang tengok tiang pon nampak macam dye.
==>korang akan buat keje yg xpernah korang buat,contoh macam sebelum nie p keje xpernah sikat,wax rambut,tp lepas jek jatuh cinta p keje rambut meti cacak2..cicak jatuh pon mati
==>kalau yg jatuh cinta kat facebook,spjanh hari on fb jek.yg jatuh cinta mlalui sms(24 jam pgang hp beb!)
==>kuat termenung hikhik..yang nie sure korang akan alami..bak kata orang tengah angau.tengok bulan termenung,tgk bintang termenung n lau nk tido sure2 korang pandang jek syiling tu kan.
==>orang yg kita jatuh cinta tu jadi sempurna gila.even nyanyi suara macam katak korang akan cakap.."awk nyanyi sedapp..nk lagi.nk lagi"
==>n banyak lagi tanda2 nk cter xabes.

dan saya sure ada antara korang yang xsedar sebnarnya korang dah jatuh cinta,buat-buat xsedar dah jatuh cinta pon ade rite?so agak2 lau ade yang berkenan kat hati,cepat2lah luahkan cinta korang.

paling penting korang jangan la diketegorikan sebagai cinta mee meggi.(cinta segera).bila korang putus cinta arini jam 12 tgahari tadi tup tup jam 5 petang hari yang sama korang dah jatuh cinta dengan orang lain.itu bukan la cinta namanya..itu jatuh gila.

alhamdulillah saya masih setia pada cinta pertama saya...jadi...

bila korang dah bersedia demam untuk dirinya
bila keburukannya korang butakan
bila kebaikannya korang hebahkan
bila inbox hp korang penuh dgn sms dari dye
bila korang fikirkan dye sebelum tido
bila makan xkenyang mandi xbasah

dah ade simptom2 seperti diatas ==> jawapannya korang dah jatuh cinta.

status fb: jika korang bercinta dengan 2 orang serentak,pilihlah yang kedua,kerana jika korang betul-betul cinta pada yang pertama,korang tidak akan jatuh pada yang kedua.

anda suka like sikitttt..::)

02 February 2012

Bz??


terbaik!!wa tulis entry sambil wat keje kat opis..actually saya skunk sangat sibuk!banyak kerja.huhu rindu kt blog nih.pape pon kpd pengomen terhebat nntkan saya akan terjah blog anda plak.u follow i follow u back huhu..

oke lah wa chau dulu!!