06 February 2012

ape kejadahnye cinta nie?

semua makhluk mmpunyai rasa cinta,so dengan rasa sukahati saat nie saya nk berbicara tentang cinta.oke cinta nie sbnrnya ape rasa dye ek?manis macam gula-gula ferrero roshe ke..pahit macam peria katak ke or rasa macam makan cokelet haks?

pastinya yang pernah bercinta jek yang tau kan kan kan..hehe..

so saya sbagai seorang bro kt cni nk share la sikit gn korang tande2 korang jatuh cinta..pengalaman mengajar kita kn hikhikhik...

==> memang dah xad muka len yang terbayang kat pale hotak korang melainkan orang yg telah korang jatuh cinta.
==>tengah makan pikir pasal dia,tgk tv pkir pasal dye,tengah drive pikir pasal dye sampaikn kadang tengok tiang pon nampak macam dye.
==>korang akan buat keje yg xpernah korang buat,contoh macam sebelum nie p keje xpernah sikat,wax rambut,tp lepas jek jatuh cinta p keje rambut meti cacak2..cicak jatuh pon mati
==>kalau yg jatuh cinta kat facebook,spjanh hari on fb jek.yg jatuh cinta mlalui sms(24 jam pgang hp beb!)
==>kuat termenung hikhik..yang nie sure korang akan alami..bak kata orang tengah angau.tengok bulan termenung,tgk bintang termenung n lau nk tido sure2 korang pandang jek syiling tu kan.
==>orang yg kita jatuh cinta tu jadi sempurna gila.even nyanyi suara macam katak korang akan cakap.."awk nyanyi sedapp..nk lagi.nk lagi"
==>n banyak lagi tanda2 nk cter xabes.

dan saya sure ada antara korang yang xsedar sebnarnya korang dah jatuh cinta,buat-buat xsedar dah jatuh cinta pon ade rite?so agak2 lau ade yang berkenan kat hati,cepat2lah luahkan cinta korang.

paling penting korang jangan la diketegorikan sebagai cinta mee meggi.(cinta segera).bila korang putus cinta arini jam 12 tgahari tadi tup tup jam 5 petang hari yang sama korang dah jatuh cinta dengan orang lain.itu bukan la cinta namanya..itu jatuh gila.

alhamdulillah saya masih setia pada cinta pertama saya...jadi...

bila korang dah bersedia demam untuk dirinya
bila keburukannya korang butakan
bila kebaikannya korang hebahkan
bila inbox hp korang penuh dgn sms dari dye
bila korang fikirkan dye sebelum tido
bila makan xkenyang mandi xbasah

dah ade simptom2 seperti diatas ==> jawapannya korang dah jatuh cinta.

status fb: jika korang bercinta dengan 2 orang serentak,pilihlah yang kedua,kerana jika korang betul-betul cinta pada yang pertama,korang tidak akan jatuh pada yang kedua.

anda suka like sikitttt..::)

8 comments:

aira shahira azmi said...

still dgn cinta pertama?sepp ckitt..haha..samelah:)

eidham_eika said...

sep sep sep tom tom hehe..yeah syg cinta i..

..cik hana.. said...

betul2....suka ayat yang last tu..kalau ada 2 kekasih,pilih la yang kedua...sebab kalau kita mencintai yang pertama x mungkin kita cari yang kedua :)

miss.beeka said...

hehee :)) setuju dgn cik hana nyee comment !

midonz said...

itulah cinta...

bredmart said...

nice blog

mira maisara said...

dgn cinta pertama lagi?fulamakkk

midonz said...

haruslah cinta pertama...
Anda free, meh jenguk tinta midonz pulak