27 July 2012

Kelab Blogger Anak Johor

Assalamualaikum..
Malam nie saja nak berkongsi maklumat.special buat blogger-blogger yang macih tercari-cari follower haa inilah platform ea..Kelab blogger anak Johor...lau rasa anak Johor boleh la kot join group nie..

Seperti biasa lah link xad.so u'all cari lah kat facebook Kelab blogger anak Johor.




19 July 2012

just header baru

assalamualaikum..
hmmm lama tak menulis n malam nie pun xad apa yang nak diceritakan sangat.just nk upload header baru..bila tengok lama-lama header nie cam semak lak bnyak bunga2 kn? tapi biarlah..xad masa sangat nak edit.tukar nie pun ttbe datang mood..yeah mood yang tunggang-langgang.

tak lama lagi ramadhan datang 2ari j kn..n pastinya kali nie berbeza siket.siket?huh..hati j la tau..so berbalik pada header tadi sudi2 la ea komen huhu..sy still belajar ag berblog nie banyak khilaf ye.ada masa sy still jenguk blog nie lagi.okey lah moga berpeluang meluahkan ape yang terbuku dhati.selamat malam...

28 May 2012

untitled

I open my eyes I try to see but I’m blinded by the white light..
I can’t remember how I can’t remember why I’m lying here tonight..
And I can’t stand the pain and I can’t make it go away no I can’t stand the pain..
How could this happen to me,I made my mistakes I’ve got no where to run.The night goes on as I’m fading away.I’m sick of this life I just wanna scream how could this happen to me?
Everybody’s screaming I try to make a sound but no one hears me I’m slipping off the edge..
I’m hanging by a thread I wanna start this over again.
So I try to hold onto a time when nothing mattered and I can’t explain what happened and I can’t erase the things that I’ve done No I can’t..
How could this happen to me..
No more tears from her im promise.



forever n always...hope she will understand.

14 March 2012

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI



Haaa..korang tau kelab nie??hehe saya pon baru tau td,tngah2 on9 fb ..tu dia trus kua kt lyssa secret punya link."Ben Ashaari buat kelab" terus saya join..

so to blogger yang naikkan traffic n menambah follower.jom la join kelab nie..memang best!!huhu xad link la..u'all cari la kt facebook KELAB BLOGGER BEN ASHAARI.

oke aku dah ngantok..bye..

22 February 2012

harimau malaya vs jepun

harimau da kene goreng kat utraman!! yeah... haha... xpe... aq ttp sokong harimau malaya.... byk lg harimau kat hutan uh yg belum kua... keh3x... hampa ~~



xnak gtau kputusan huhu..

LeLaki?? $amE Jerrrr~

hye guyzz.. sehat sume?ok..arini mrs eid yang akan post entry ni..haha... berdebar la pulak kn...
just nk ckp tentng lelaki..grrr...mr. eid ni blagak sgt..ckp lelaki terrorrrr masak? yeke?bukti mmg la chef wan tu pndy masak tp mr. eid?pndy ke msk?hahaha...

actly nk cyte sal mr. eid..ad kne mgena la ngn laki kn?npe laki ske ktuk pmpuan?ckp pmpuan byk maintenance la..mcm2 kn??tp sbnanyer dlm mse y sme, lelaki ni pn sme je..cme dye xsedar je kn....yela..ckp pmpuan ni mgabeskn duit je..bli handbag, kasut, tdung, baju, sluar, kain dan segala aksesori.. da lumrah la kn?lau kite ni xcntk, tau lak mgutuk..tp lau kite beli brg utk cntk, mrh lak...ckp mcm2..mhl la...itu la..ini la...aduh2...pning kn?so lelaki, jgn la mrh2 lau pmpuan ni byk maintenance nyer yerr.....hehe...

ermm ag 1, grrr...sangap tu perkara bese kn?nk tau x, mr.eid ckp org pmpuan sangap cm badak..amboi2 dye...ske3 je kn?lau pmpuan sangap cm badak, lelaki lak???alaaa...nk sangap wtpe nk cover kn..hipokrit tuh....xbgus2..

haaa...y ni best...tabiat lelaki sblm tdo..msti ad y xnk ngaku kn lau mrs. eid ckp ni..hehe...
ehem2.. firstly sblm tdo msti akan cium2 bntl ucuk kn?pastu ngences(air liur basi)..wt peta malaysia la konon...hehe...n ag 1, ske selubung dlm slimut n pastu kentut kuat2 n biar 1 slimut tu bau...hhaha..pastu cium sndri bau kntut tu...=P
(sy ckp berdasarkn pgalaman mr.eid)

ermm asenye xde pe kot nk ckp..lau ad ag, t mrs.eid smbung ye..da mlm ni..selamat malam u all...

::SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG::


Psst: jgn mara ye mr.eid...mrs.eid cuma terima cabaran je...=P

20 February 2012

blog dilanda gempa bumi.

assalamualaikum dan salam salam sejahtera.saya selaku penerbit blog cinta cintun ini dengan dukacitanya ingin melaporkan satu berita sedih.tepat jam 6petang td blog ini telah dilanda satu gempa bumi yang sangat dasyat.seperti yang anda sedia maklum dahulunya blog ini sangat cantik.putih bersih tetapi entah bagaimana pada petang tadi ribut melanda.itulah sebabnya struktur blog ini tunggang terbalik,selekeh,serabai pon ade.

oleh itu,kerja2 pembaikpulih dan pembikinan semula blog ini akan dilakukan secepat mungkin atau.eerrrr tidak.kerana penerbit sangat bz.

eh cam poyo lak entry kali nie k lah.babi ..eh silap..babai hehe..maap.k lah babai jom tgk cyte jackie chan malam nie..besst!!

nak blah!.sakit hati blog macam #^%$#..


19 February 2012

lagi banyak persoalan berbanding jawapan..

akhirnya awan mendung itu berarak pergi meninggalkan aku..hmmm.knp hidup mesti macam nie...





Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikkan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua
Hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah

.......patah seribu

18 February 2012

Percayalah lelaki terror masak!

percayalah...

• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.
• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…
• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.
• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,sambil isap rokok plak…
• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…
• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.
• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…
• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…
Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada
kaum lelaki.



so jika anda anda dan anda percaya..klik button share dan tweet banyak2 kali..mekasih..:)

Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan"


Dah bace tajuk kt atas nie?agak2 t ley pengsan x hehe..lau nk tau jom sama2 join segmen nie.syarat ye senang je..

so anda bila lg??

17 February 2012

perempuan cantik banyak maintenance

wahh..hot topic!ermm yeke sahih title itu?ermmm..bagi saya la kan................................................................................................................................................................


















tetibe ase malas lak nk type haha..nnt lah.jgn mare oke kawan2..t sy sambung..nyte..

06 February 2012

ape kejadahnye cinta nie?

semua makhluk mmpunyai rasa cinta,so dengan rasa sukahati saat nie saya nk berbicara tentang cinta.oke cinta nie sbnrnya ape rasa dye ek?manis macam gula-gula ferrero roshe ke..pahit macam peria katak ke or rasa macam makan cokelet haks?

pastinya yang pernah bercinta jek yang tau kan kan kan..hehe..

so saya sbagai seorang bro kt cni nk share la sikit gn korang tande2 korang jatuh cinta..pengalaman mengajar kita kn hikhikhik...

==> memang dah xad muka len yang terbayang kat pale hotak korang melainkan orang yg telah korang jatuh cinta.
==>tengah makan pikir pasal dia,tgk tv pkir pasal dye,tengah drive pikir pasal dye sampaikn kadang tengok tiang pon nampak macam dye.
==>korang akan buat keje yg xpernah korang buat,contoh macam sebelum nie p keje xpernah sikat,wax rambut,tp lepas jek jatuh cinta p keje rambut meti cacak2..cicak jatuh pon mati
==>kalau yg jatuh cinta kat facebook,spjanh hari on fb jek.yg jatuh cinta mlalui sms(24 jam pgang hp beb!)
==>kuat termenung hikhik..yang nie sure korang akan alami..bak kata orang tengah angau.tengok bulan termenung,tgk bintang termenung n lau nk tido sure2 korang pandang jek syiling tu kan.
==>orang yg kita jatuh cinta tu jadi sempurna gila.even nyanyi suara macam katak korang akan cakap.."awk nyanyi sedapp..nk lagi.nk lagi"
==>n banyak lagi tanda2 nk cter xabes.

dan saya sure ada antara korang yang xsedar sebnarnya korang dah jatuh cinta,buat-buat xsedar dah jatuh cinta pon ade rite?so agak2 lau ade yang berkenan kat hati,cepat2lah luahkan cinta korang.

paling penting korang jangan la diketegorikan sebagai cinta mee meggi.(cinta segera).bila korang putus cinta arini jam 12 tgahari tadi tup tup jam 5 petang hari yang sama korang dah jatuh cinta dengan orang lain.itu bukan la cinta namanya..itu jatuh gila.

alhamdulillah saya masih setia pada cinta pertama saya...jadi...

bila korang dah bersedia demam untuk dirinya
bila keburukannya korang butakan
bila kebaikannya korang hebahkan
bila inbox hp korang penuh dgn sms dari dye
bila korang fikirkan dye sebelum tido
bila makan xkenyang mandi xbasah

dah ade simptom2 seperti diatas ==> jawapannya korang dah jatuh cinta.

status fb: jika korang bercinta dengan 2 orang serentak,pilihlah yang kedua,kerana jika korang betul-betul cinta pada yang pertama,korang tidak akan jatuh pada yang kedua.

anda suka like sikitttt..::)

02 February 2012

Bz??


terbaik!!wa tulis entry sambil wat keje kat opis..actually saya skunk sangat sibuk!banyak kerja.huhu rindu kt blog nih.pape pon kpd pengomen terhebat nntkan saya akan terjah blog anda plak.u follow i follow u back huhu..

oke lah wa chau dulu!!

28 January 2012

blogger lelaki hilang???

entry malam nie....bagaimana saya nk tarik blogger lelaki datang ke blog saya..any suggest??....sebab apa?stelah dbuat bancian uji selidik didapati 80% follower blog saya adalah dari  kaum hawa kehkeh..

mana blogger lelaki ya??..

19 January 2012

sebuah blog komik amatur

tadi masa tengah blogwalking aku jumpa 1blog nie,sangat menarik.so aku pon follow..
knp aku suka sbb?best!!!! jom review siket isi perut blog nie..


antara student laki & pompuan


tandas oh tandas
awek lawa tapi..


aku suka sebab blog nye macam komik..like3...==>http://comicstriper.blogspot.com/

Lepas Tension

hye guyz..slamat petang,sehat?lama kte xjumpa kn huhu..almaklum lah saya makin bz gn projek yang power lagi grand haha..oke potang nie juz nk share gn u'all 1games nie.especially yang pompuan la.

y? coz thiz game sesuai  untuk pempuan yang nk blaja make up.memang menyeronokkan sbb bukan ley main make up orang,make up binatang ponn boley haha..ade yang borin2 nk lepas tension main la games nih.

oke jom review siket game nie!

www.dolldivine.com


apee lagi start urs games.

Aku lagi power!


MYSPACE : Kami musuh anda wahai Facebook !

TWITTER : Takpe Facebook, aku back-up kau .

GOOGLE : DIAMMM !! Aku ada semuanya .

MOZILA : Eh , tanpa aku , korang tidak boleh diakses .

IE : Wei Mozilla , sendrik mau ingat ha . . gua kan ada !

MOZILA : Lu pehal ? Kacau line orang jer !

IE : Lu dulu la mamat , mengaku lu sorang jer boleh akses pada diaorang tadi ! !

INTERNET : Sudah !!! jangan gaduh-gaduh ! Kalau aku takde , korang lagi la takde ! Power tak aku ?

FACEBOOK : Hmmm , akulah yang paling ramai di kunjungi . Jadi gua yang terbaekkkkk !!!

YAHOO : Facebook, jangan riak . Kalau aku takde, mana boleh buat email !

GOOGLE : Yahoo, Gua kan boleh buat email gak !

MAXIS, CELCOM, TMNET : (serentak) Ehem! Lu org ingat kami ni kayu ?

TNB : Diamlah korang, nanti aku matikan elektrik . . baru korang tau siapa paling power!!!


13 January 2012

Dengar lagu online

assalamualaikum..slamat petang semua.amboi syoknye online..xbosan ke sunyi jek lappy tu hehe..ape kata smbil-sambil u'all online tu dengar la radio sekali,mesti best kan..

saya dengan berbesar hati nk memudahkan u'all dengar radio aje..so kat bawah nie link radio,u'all juz klik aje..n tunggu bberapa saat untuk radio u'all itu loading..

==>>Era FM
==>> IKIM FM


oke itu list antara radio yang saya slalu saya dengar..lau ade request nk radio len t saya cari oke..But sebelum u'll dengar tu pastikan lah line bb u'all laju,lau x ade tersekat2 hikhik..

HEPI HOLIDAY..


09 January 2012

FIBOX: Meningkatkan Follower & Trafik..Setuju!!

Ankat kaki lau setuju oke haha..sebenarnya entry nie tujuannya untuk menggalakkan lagi ramai blogger menggunakan FIBOX,Bagi yang xtau,fibox nie adalah ruangan chat yg terbaru mungkin pengganti shoutmix la kot..
Dan tersangat la sesuai  bagi blogger baru untuk mempromosi blog disamping mencari kenalan baru.


selain itu  kalau korang perasan follower blog saya ciput aje ..Bukti tapi selepas saya guna,alhamdulillah ade jgak 1,1 follower naik.Trafik pon sibuk la sikit (kononnye) haha..


Join this site
Members (151More »


Already a member? Sign in
Tutorial memasang fibox di blog.

ohh lupa fakta bg korang Fibox adalah rekaan anak tempatan kita dan berbangsa malayu mengikut dr sumber sy dapat lah.so ape kata kita sokong la produk negara kita,jangan nak banggakan orang asing sangat lah..

p/s ==> blog baru nak bertatih.

07 January 2012

FOLLOWER BERTAMBAH guna Fibox!!

Xpercaya? lau nak tau betul atau x?gunalah FIBOX..itu jek saya nk cakap hehe..sbb td before sy guna fibox follower blog Cinta pertama cinta selamanya cuma 108. but lepas saya letak dalam blog nie pas 1,1 follower nek..

skunk da 113 dalam masa 10 minit jew..tp gn syarat rajin la balas budi baik orang ye.lau ade blogger follow blog kite,kita follow lah blog beliau blk oke..

buat blogger yg follow sy td,sy dah follow anda.cuma adew yg xtinggal jejak aje,harap maklum:)
HEPI HOLIDAY...

FIBOX terbaru lagi cantek!

okay guyz..petang nie sy nk perkenalkan shoutbox terbaru..baru la kot hehe..bagi saya shout nie memang cantik sbb smiley nya lagi banyak seperti smiley didalam yahoo mssger...yang paling penting shoutbox nie free!
so lau u all nk..nah amek link website FIBOX.

okey selamat mencuba.saya dah try!!

Wont that make heart attack..

bila sayang nak datang?

sape single kt cni ramai x hehe..yg belum pernah couple pon ade?sbrnye..lau  yang xpnah ase rase bercinta mesti hati tu macam meronta-ronta nk mencinta n dcintai kn hehe..tp jgn la smpy desperate sgt,xelok!

kadang u'all mesti terpikir xad orang ke nk kt aku?buruk sgt ke rupa aku hmmmmm...bila tgk couple len aduhh jelesnye.bila la aku nk macam 2.ase perasaan bahagia 2,bila ade prob ley share gn dye,wat teman boring..gaduh,nk luah macam2..(kadang hati 2 merintih rite?)

aku pon pna macam 2..hakhak pnah ke?tuan punya badan jek tau.

so u'all hati yang masih suci 2 biarlah cinta itu sendri datang n membuka pintu hati kita..kalau kita baik,insyaAllah yg baik akan datang kt kita jgak.berdoa..

06 January 2012

Aku nak nikah!

Kelebihan Nikah

==> saat akad nikah~PAHALA!
==>suami peluk isteri~dapat PAHALA!
==>cium isteri~dapat PAHALA!
==>renung isteri~dapat PAHALA!
==>......suami bekerja cari rezeki halal untuk isteri~dapat PAHALA!
==>suami bernafsu tengok isteri~PAHALA
==>suami marah isteri(menegur)~dapat PAHALA!
==>suami imamkan isteri~BERDOUBLE DOUBLE PAHALA
==>suami ajar isteri fardhu ain~PAHALA!
==>suami setubuh isteri~dapat PAHALA!
==>main kenyit-kenyit mata,bergurau senda~PAHALA jgak
Alllahurabbi..

Seronoknye nikah..(^_*)

Jom sayang...

02 January 2012

2012

assalamualaikum..

syukur alhamdullilah Allah beri peluang kita jumpa lagi 2012 dan sedar xsedar saya pon dah nk masuk 22 tahun bertambah lagi usiaku.bila makin tua nie tanggungjawab pon makin bertambah,cabaran dugaan pon pastinya makin mencabar.yelaa..da tua kn xlama lagi nk kawen lak hehe..:)

bila pikir balik tahun sebelum nie banyak bergantung kat family kt owg lain.pasni dah kene cari duit sndri,baru tau susa jgak jd owg tua nie ek huhu..even gaji 2,3K pon belum tentu cukup nk bayar macam2 loan PT,kete bulan2,byr spital n yg paling penting nk kawen nnti..

itu dari segi financial lau bab lain..wah 2012 tahun baru tahun yg kita xtau ape yang akan terjadi.lau citer pasal azam haha..tiap-tiap tahun baru,tapi saya rasa tahun nie special ckit.ape yg special?tungguuuu...hehe..semoga semuanya akan dipermudahkan.InsyaAllah amin...

apepon semua ye berlaku 2011 jadikan pengajaran untuk hari-hari yang mendatang nie..