18 February 2012

Percayalah lelaki terror masak!

percayalah...

• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.
• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…
• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.
• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,sambil isap rokok plak…
• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…
• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.
• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…
• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…
Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada
kaum lelaki.



so jika anda anda dan anda percaya..klik button share dan tweet banyak2 kali..mekasih..:)

5 comments:

eidham_eika said...

aq c n p d fb..mekasih..

MIss A said...

stuju je la....

eszyamin said...

ya..lelaki memang hebat memasak..tapi bertambah kacak kalau reti mengemas

AIRA said...

fakta ke3 and ke6 tu memang berlaku bila my dad masak..

Cik Amal said...

hahahahahaha
saya dengan my adek gelak sakan bace entry nih~~
terbaikk ahh !
im done follow ur blog . .
http://sayacikamal.blogspot.com/